about - Blanka De Bruyne

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

about

 
foto: André Smits project www.artistintheworld.com

Blanka De Bruyne (Brugge,1975) volgde de opleiding schilderen aan  de Académie des Beaux-Arts Jean-Jacques Gailliard  in Brussel.  De mens en de menselijke emotie staan centraal in haar werk, hierbij gaat het niet om de weergave van de werkelijkheid maar de mens als symbool en de wereld achter de zichtbare werkelijkheid.
Ze schildert portretten, vaak geïnspireerd op beelden uit de media die ze uit elkaar haalt en vertaalt. Het zijn decomposities die bestaande beelden terugbrengen en omvormen tot een geheel van kleuren en deeltjes.  Expressief kleurgebruik en dynamische vormen zijn hiervoor kenmerkend.

Blanka De Bruyne is lid van het kunstenaarsinitiatief Quartair http://www.quartair.nl


Blanka De Bruyne (Bruges,1975) studied painting at the Académie des Beaux Arts Jean-Jacques Gaillard in Brussels. People and the human emotion are central in her work, it reflects what's behind reality rather than reality itself. She paints portraits, mostly inspired by images in the media, transcending and translating them.
It are decompositions reforming existing images in colours and particles. Expressive colours an dynamic forms characterize her work.

Blanka De Bruyne is member of Artist-Run space Quartair http://www.quartair.nl 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu